Autor Wątek: Kwestia duszy i rozwoju  (Przeczytany 45651 razy)

Indra

• Status: Obserwator
[#]   « 2013-08-18, 21:00:20 »
Kinga
I to jest naprawde budujace,  dziękuję : ) o to mi właśnie chodzilo.
Zwłaszcza,  ze jak mi ktoś wczoraj karty postawił,  to mnie ciary przeszły : ) na logike to przeciez wszystko zalezy od intencji,  a te,  jak wiemy,  mozna zmienic przeciez

Davvidia

• http://www.podlasem.manifo.com
  • Regresja EFT Trener, NLP Coach zaśw. MEN
[#]   « 2013-08-18, 20:44:08 »
Lynd Ty juz dzis nic nie pisz, prosze Cie :)))

kinga roszczyniała

• www.czysteswiatlo.com
  • Kinga Roszczyniała, www.czysteswiatlo.com (konsultacje,analizy,wypalanie węzłów,sesje regresingu)
  • Status: Terapeuta
[#]   « 2013-08-18, 20:38:39 »
Indra, znam osoby, ktore w planie karmicznym mialy ciezka chorobe, albo i smierc w mlodym wieku. Przekroczyly plan, wyszly z zapetlenia i maja sie dobrze :-)

Indra

[#]   « 2013-08-18, 20:13:37 »
Lynd
Aha,  dzieki :D no co,  każdy ma czasem chwile zwątpienia ;)

Indra

[#]   « 2013-08-18, 20:12:28 »
Martinus
No właśniw chodziło mi o to,  czy można przekroczyc plan karmiczny,  czy jest to w ogóle wykonalne. Wiem,  że w pewnych dziedzinach życia mam mocno nabrudzone,  pomieszana,  trudna karma,  itp. Nie wiem,  czy moja dusza na to wcielenie nie wybrala sobie,  ze ja sie w tym życiu w tej dziedzinie nie spełnię,  tylko będę się nieustannie zmagac ztrudnosciami i rozczarowaniami,  przeszkodami. Spełnienie ewentualnie w jakims następnym wcieleniu.. zatem zaczęlam się zastanawiac,  czy w takiej sytuacji ja w ogóle jestem w stanie cokolwiek na to poradzic,  czy tez moje starania i tak wpadną w próznie i zdadzą się psu na bude.,
Czyli uwazasz,  ze wyjscie z takiej pętli jednak jest mozliwe?

Magic
Dziękuję,  Newtona jeszcze nie czytałam,  może się zapoznam,  bo jednak mnie to ciekawi i to coraz mocniej. Dzięki za slowa otuchy :)

Lynd Seagull

• Global Moderator
  • mój Nick moim Dziełem
  • Status: Poszukujący
[#]   « 2013-08-18, 20:05:29 »
Indra,
Będziesz miała 20 lat rozwoju za sobą i nadal brak postępów, to będziesz mogła narzekać na jakieś niezmienne plany :P
Weź się otrzeźwij, dziecko :D

Magic

[#]   « 2013-08-18, 19:58:38 »
Indra, podobno dusza przed wcieleniem wybierajac plan wie, czy da rade podolac czy nie. Jesli wybrala jakas sciezke, to dlatego ze razem z Opiekunem dokonali wyboru wspolnie i zdecydowali, ze plan jest do wykonania ;) Nie poddawaj sie! :D Polecam Michaela Newtona.

Martinus

• Terapia Duszy
[#]   « 2013-08-18, 19:57:27 »
Bardzo mnie ostatnio frapuje zagadnienie planu duszy na dane wcielenie. Czy ktoś orientuje się,  czy ten plan jest niezmienny,  w sensie nic się z nim nie da zrobić,  czy może jednak praktyki rozwojowe są w stanie na niego wpłynąc. Konkretnie chodzi mi o to,  czy jesli dusza na dane wcielenie wybrała mocne trudności w konkretnej dziedzinie zycia,  to czy mozna to zmienic,  czy tez bez względu na nasze starania cały czas będziemy miec pod górkę i nadal zero spelnienia.

Z tego, co kiedyś widziałem we wglądach, to dusza ma albo plan boski albo karmiczny. Często jest to wymieszane. W danej dziedzinie może być boski, w innej karmiczny itd.

Plan boski to po prostu urzeczywistnianie prawdy o sobie. Bez jakichś problemów, lekcji karmicznych itd.

Plan karmiczny to właśnie takie zapętlanie się, lekcje karmiczne, cierpienie itd.

I widziałem właśnie, że jak dusza wychodzi z tych pętli karmicznych, integruje te swoje aspekty siebie prawdziwej, wtedy zmienia decyzje, widzi prawdę i puszcza plan karmiczny w jakimś obszarze i otwiera się na plan boski w tym miejscu.

Indra

[#]   « 2013-08-18, 19:53:14 »
Bardzo mnie ostatnio frapuje zagadnienie planu duszy na dane wcielenie. Czy ktoś orientuje się,  czy ten plan jest niezmienny,  w sensie nic się z nim nie da zrobić,  czy może jednak praktyki rozwojowe są w stanie na niego wpłynąc. Konkretnie chodzi mi o to,  czy jesli dusza na dane wcielenie wybrała mocne trudności w konkretnej dziedzinie zycia,  to czy mozna to zmienic,  czy tez bez względu na nasze starania cały czas będziemy miec pod górkę i nadal zero spelnienia.

Lynd Seagull

• Global Moderator
  • mój Nick moim Dziełem
[#]   « 2013-07-16, 23:05:45 »
Najgorsze przestępstwo to mylić WJ/Ducha/Boskość z Duszą.

Zazwyczaj duch kojarzony jset z czymś wyższym i bardziej transcendentnym niż bardziej osobowa, ożywiająca ciało dusza. Filozofowie proszeni są o ewentualną korektę :)

lukaszlm

[#]   « 2013-07-16, 21:15:49 »
A może jeszcze nie wiesz ;P

Olga

• olga.sarzala@gmail.com
  • Status: Uzdrowiciel
[#]   « 2013-07-16, 21:13:30 »
A tego nie wiem;)))

lukaszlm

[#]   « 2013-07-16, 21:11:18 »
przeczytałem "Pisałam o tym w książkach" :)

Olga

• olga.sarzala@gmail.com
  • Status: Uzdrowiciel
[#]   « 2013-07-16, 21:08:29 »
Tak, oczywiście, ja wiem że ty masz kontakt:), pisalam o ksiązkach w których piszą "jak jest dalej" po za to co mogę i umiem zaobserwować

Inga

• Gość
[#]   « 2013-07-16, 21:05:57 »
Ja pisałam z własnego doświadczenia