Autor Wątek: Kwestia duszy i rozwoju  (Przeczytany 50343 razy)

Olga

• olga.sarzala@gmail.com
  • Status: Uzdrowiciel
[#]   « 2013-07-16, 20:49:37 »
Bo w książkach jest dużo opisów:)

Inga

• Gość
[#]   « 2013-07-16, 20:43:41 »
Nie zrozumiałam co z tymi książkami

Olga

• olga.sarzala@gmail.com
[#]   « 2013-07-16, 20:29:52 »

Inga bo dusza  to uosobienie doświadczeń, pamięci, związków astralnych, emocji, nastawień:) Dlatego niektóre dusze kochają się, inne nienawidzą, dlatego są plany dusz, różne drogi itd.
Dusza potrafi kochać pięknie i jest taki obieg do góry w pewnym momencie i niższe ciala w tym własnie dusza są zastępowane Duchem/WJ, ale jak zyjesz tu na ziemi w Duchu to masz jednoczesnie urzeczywistnione w sobie twoje wyróżnione "ja" chociązby przez to ze przejawiasz się poprzez konkretne ciało, chociaz podejrzewam że ono sie wysubtelnia i dostraja do Ducha. Dalej nie wiem jak jest, a ksiązki-z przymróżeniem oka traktuję

Grażynka miło mi:)
« Ostatnia zmiana: 2013-07-16, 20:34:22 wysłana przez Olga »

Inga

• Gość
[#]   « 2013-07-16, 20:16:47 »
Olga
Jeżeli dusza nie ma w sobie boskości to jak to się dzieje że ona potrafi kochać?

Grażyna Anna

• Gość
[#]   « 2013-07-16, 20:06:20 »
Dusza to nie podświadomość ani Duch. Dusza to pole świadomości przeżyć, doświadczeń, przedstawiające się w formie osobowej.

Olga, pasuje mi to bardzo.
Dla mnie to też nie był Duch, a na podświadomość za dużo :)
To już jakiś konkret jest.

Lubie czytac twoje uświadomienia :)

Inspirujesz mnie do pracy :)

Olga

• olga.sarzala@gmail.com
[#]   « 2013-07-16, 19:56:07 »
Pamiętam gdy ten wętek powstawał miałam wątpliwości co do terminu dusza, niby wiedziałam ale nie wiedziałam tak w pełni, tak w sobie. Chciałam napisać, raczej dopisać.

Wyodrębniona boska świadomość z pola świadomości boga [ czy światla jak to woli] to Duch, WJ, czasem mówię sobie ze góra albo bozia.

Dusza to nie podświadomość ani Duch. Dusza to pole świadomości przeżyć, doświadczeń, przedstawiające się w formie osobowej.

To wszystko:D

No ale musialam troche pomedytować nad tym i zacząc widzieć wyraźnie granice tych obszarów w sobie. Realnie zobaczyłam ostatnio jak w moim ciele w miejsce różnych zapisanych doświadczeń, wspomnień wstępuje Duch. To mi dało zróżnicowanie i teraz doskonale wiem gdzie co mam i z czym gadam. jestem na etapie przenoszenia osobowości w wymiar Ducha i potrwa to pewnie sto lat;) a pole pamięci Duszy i pś słuzy tu pomoca ale one nie maja w sobie boskości.

Najgorsze przestępstwo to mylić WJ/Ducha/Boskość z Duszą.

Zwracam honor hunie:)

KorneliaX

• Status: Obserwator
[#]   « 2013-05-12, 22:45:31 »
Fajnie Ola, cieszę się, że się przydało :) Mi też coraz bardziej o to chodzi ;)

Ola

• Gość
[#]   « 2013-05-11, 16:28:18 »
oj fajne to: "Im większa integracja u duszy jej wypartych rzeczywistych aspektów, tym mniejsze działanie duszy i większe bycie. Dusza staje się coraz pełniejszą emanacją swojej unikalności, a jej działania są wyrazem tej unikalności, jej ekspresją" - dzieki Kornelia, to bardzo w moim temacie teraz :)

KorneliaX

[#]   « 2013-05-11, 12:21:18 »
Jakoś miałam potrzebę odszukania i ponownego przeczytania tego artykułu:
http://terapiaduszy.pl/rzeczywiste-aspekty-duszy-i-ich-substytuty/

Semira

• Status: Zaawansowany
[#]   « 2013-02-15, 01:08:47 »

Inga

• Gość
[#]   « 2013-01-03, 18:07:44 »
Mateusz
Cześć twojej energii jest utkwiona we mnie. Twoja dusza pilnuje abym się na tobie nie zemśćiła za te wszystkie kilku wcieleniowe gwałty.
Rozmawiałam z nią bo chciałam ją przekonać że nie mam zamiaru się na tobie mścić. Ona nie wierzy że za takie coś mogłabym się nie mścić, zwłaszcza że jej tego nie przebaczyłam. Ja nie potrafię przebaczyć bo nie czuję się skrzywdzona.
Specjalnie piszę o tym publicznie bo jej bardzo zależy aby nie wyszło na jaw co robiła.
Myślę że może pomóc przeproszenie przez ciebie mojej duszy np w formie rytuału A. Kluzy. Bo moja dusza na pewno czuje się skrzywdzona.

Sylvia

• www.sylwiawolf.com
  • Sylwia A. Tender Wolf - terapeuta, trener EFT, Instruktor Theta Healing, Regreser, Matryca Energetyczna, Bars, więcej www.sylwiawolf.com Artykuły: http://www.ezosfera.pl/sylwiawolf/artykuly
  • Status: Ekspert
[#]   « 2012-11-27, 14:34:19 »
hydrozadka
Dziękuję:)

Karina

[#]   « 2012-11-26, 14:30:35 »
No to git.:)

Inga

• Gość
[#]   « 2012-11-26, 12:36:44 »
Jestem dla siebie dobra :)

Karina

[#]   « 2012-11-26, 11:01:04 »
Po prostu bądź dla siebie dobra, tego się można nauczyć.:)
« Ostatnia zmiana: 2012-11-26, 11:07:15 wysłana przez Karina »